Lebbencsleves
Benodigdheden
3 el. olie
1 ui
100g Lebbencs
1 el. Paprikacrème mild of Pittig
100g spekblokjes
300g aardappels
2 el. Poestasaus
zout en peper
1 halve pastinaak
1 paprika
1 tomaat
1 el. Paprikapoeder
Bosje peterselie
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Fruit de Lebbencs met 2 el. olie in een pan. Zet deze opzij. Bak de spekjes kort in 1 el. olie. Voeg hieraan de gesnipperde ui toe. Besprenkel met Paprikapoeder zodra de ui goudbruin kleurt. Voeg de stukjes deeg toe en rooster kort. Breng op smaak met Paprikacrème, Poestasaus en versgemalen peper. Overgiet met 1,5 l. water en breng aan de kook. Doe de aardappelblokjes bij de soep zodra het water kookt.
Was en ontpit de paprika. Snijd de paprika, tomaat en pastinaak in kleine blokjes. Voeg de groente na 5 min. koken toe aan de soep. Laat de lebbencsleves ± 30 min. afgedekt zachtjes koken. Hak intussen de peterselie fijn. Besprenkel de soep met peterselie en breng verder op smaak met zout en Pikante Pepersaus.
Jó étvágyat / eet smakelijk!
Bereidingstijd: ± 45 min.
Hieronder vindt je de producten die zijn gebruikt in dit gerecht: