Töltött káposzta
Benodigdheden
Olie
2 uien
1 el. Paprikapoeder
600g half-om-half gehakt
1 kg verse zuurkool
1 hele spitskool
1 el. Paprikacrème mild
1 el. Poestasaus
1 eidooier
Zout en peper
30g rijst
2 tl. Knoflookcrème
1 tl. Karwijzaad
1 blikje tomatenpuree
Crème fraîche
Bereidingswijze
Leg de kool 5 min. in kokend water met een snufje zout. Ontdoe de kool van de stengel en de nerven. Pel en snipper de uien. Was de zuurkool grondig. Meng in een kom het gehakt met 1 eidooier en de helft van de uisnippers. Roer de Paprikacrème, rijst en overige kruiden erdoor. Bestrooi met peper en zout en kneed het grondig met de hand. Haal de koolbladeren los en vul deze met het gehakt en vouw dicht.
Verhit olie in een ruime pan. Fruit hierin de gesnipperde ui goudbruin. Haal de pan van het vuur en besprenkel met Paprikapoeder. Plaats de helft van de zuurkool in de pan. Leg hier de gevulde koolbladeren op. Bedek dit weer met de overige zuurkool. Bestrooi met peper en een snufje Paprikapoeder. Giet er vervolgens water bij tot het geheel net onderstaat. Roer de tomatenpuree erdoor en laat afgedekt ± 40 minuten zacht koken op laag vuur. Dien de zachte koolbladeren op met een schepje zure room en stokbrood.
Eet smakelijk / jó étvágyat!
Bereidingstijd: ± 60 min.
Hieronder vindt je de producten die zijn gebruikt in dit gerecht: