Kolozsvári rakott káposzta
Benodigdheden
3 el. olie
1 ui
700 g zuurkool
350 g varkensgehakt
1 el. gehakt kruidenmix
100 g rijst
100 g gerookte spek
150 g kolbász
1 el. paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
2 dl crème fraîche
Bereidingswijze
Was de zuurkool grondig in water. Stoom de zuurkool in wat olie gaar en kook intussen de rijst. Fruit de gesnipperde ui in olie in een andere pan. Haal deze van het vuur en bestrooi met paprikapoeder en voeg het gehakt toe. Kruid het gehakt met zout, peper, de kruidenmix en voeg de rijst toe. Dek de pan af en laat dit kort gaarstoven.
Snijd de kolbász in plakjes. Leg in een vuurvaste ingevette ovenschaal een laag zuurkool op de bodem. Plaats hierop een laag gehakt en enkele plakjes kolbász. Vorm zo een aantal lagen en besprenkel tussendoor steeds met crème fraîche. De topping bestaat uit zuurkool met een laagje crème fraîche. Verdeel hierover de gerookte spek. Plaats de schaal 20 min. in het midden van een voorverwarmde oven. De Kolozsvári rakott káposzta krijgt zo een heerlijk knapperige topping.
Jó étvágyat / eet smakelijk
Bereidingstijd: ± 50 min.
Hieronder vindt je de producten die zijn gebruikt in dit gerecht: