Echte Hongaarse kipgoulash!
Benodigdheden
1 kg kip (kippenpoten)
2 uien
1 el. Paprikapoeder
Olie
1 / 2 paprika’s
2 tomaten
2 el. Goulashcrème mild of Pittig
1 el. Paprikcrème
Peper en zout
Crème fraîche
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Verwarm olie in een ruime pan. Bak de ui goudbruin in olie. Haal de pan van het vuur en bestrooi met Paprikapoeder. Breng de kip aan in de pan en rooster enkele minuten.
Bestrooi met peper en zout. Voeg Goulashcrème en Paprikacrème toe en ± 2dl water.
Snijd de paprika en tomaten in blokjes / reepjes en voeg deze na enige tijd toe. Laat het afgedekt een uur zachtjes sudderen. Roer aan het einde de crème fraiche erdoor.
Csirkepörkölt is heerlijk met zelfgemaakte Galuska.
Jó étvágyat / eet smakelijk!
Bereidingstijd: ± 1 uur
Hieronder vindt je de producten die zijn gebruikt in dit gerecht: