Betyártarhonya voor de echte Betyáren!
Benodigdheden (4 pers.):
2 el. reuzel
150 g kolbász
1 rode ui (in ringen)
1 puntpaprika rood of groen
100 g Tarhonya
1 tl. Haragos Pista of Erős Pista
500 ml bouillon / water
Zout, versgemalen peper
Fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
Verhit reuzel of zonnebloemolie in een hapjespan. Bak de in plakjes gesneden kolbász tot er vet vrijkomt. Voeg de ui toe en fruit al roerend. Strooi er tarhonya bij, fruit deze kort en voeg de gesneden paprika toe. Roer om. Schep er een beetje Haragos Pista of Erős Pista bij als smaakmaker en overgiet met bouillon. Laat het geheel nu afgedekt zachtjes koken tot de tarhonya gaar is. Regelmatig roeren voorkomt dat de tarhonya blijft plakken. Kruid naar smaak eventueel nog met peper en zout en bestrooi met fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk / jó étvágyat!
Bereidingstijd: ± 25 min.
Hieronder vindt je de producten die zijn gebruikt in dit gerecht: