Komkommer salade - Uborkasaláta
Benodigdheden
1 komkommer
½ tl. zout
3 el. azijn
2 el. suiker
1 tl. Knoflookcrème
4 el. water
½ tl. Paprikapoeder
1 dl crème fraîche
Snufje zwarte peper
Bereidingswijze
Snijd de komkommer flinterdun met een schaaf. Meng de knoflook en zout erdoor. Laat een half uur afgedekt staan. Knijp hierna de schijfjes komkommer uit. Meng azijn met suiker, water en een snufje peper en voeg dit bij de uborka.
Laat de uborkasaláta bij voorkeur 1 uur afgedekt in de koelkast intrekken. Garneer hierna met paprikapoeder en crème fraîche.
Je kan natuurlijk variëren door bijvoorbeeld dunne schijfjes ui, tomaat of paprika toe te voegen.
Uborkasaláta is een ideaal bijgerecht naast Hongaarse klassiekers als rakott krumpli, pörkölt, paprikás krumpli en talloze andere gerechten.
Eet smakelijk / jó étvágyat!