Heerlijke gegrilde kipburger
Benodigdheden (4 pers.)
700 g kippengehakt
100 g geraspte Gruyère kaas
4 stengels lente-ui
3 el. paneermeel
2 el. mosterd
2 tl. knoflookcrème
1 tl. zout en versgemalen peper
2 el. olie
Om te serveren:
8 bolletjes brood
6 el. kruidige mayonaise
Plakjes courgette en paprika
Sla
Bereidingswijze
Was en snijd de lente-ui in dunne plakjes. Meng het gehakt met de geraspte Gruyère kaas, mosterd, paneermeel en de plakjes ui. Voeg hier de knoflookcrème, zout en versgemalen peper aan toe. Kneed het gehakt grondig en maak vervolgens met natte handen acht gelijke schijfjes (ongeveer vingerdikte).
Verwarm olie in een grillpan, bij voorkeur met geribbelde bodem. Grill de burgers eerst +/- 2 minuten op hoog vuur aan elke zijde. Verlaag het vuur en grill nog 2-3 minuten tot ze goed doorbakken zijn.
Grill de plakjes paprika en courgette kort zodat ze knapperig blijven. Snijd intussen de (verwarmde) bolletjes in tweeën en besmeer de bodem met kruidige mayonaise. Plaats een blad sla in het bolletje, leg hier de burger op en beleg hierna met plakjes paprika en courgette. Direct serveren voor het lekkerste resultaat!
Eet smakelijk / Jó étvágyat!
Bereidingstijd: ± 40 minuten