Galuska
Benodigdheden (4pers.)
400 g meel
2 eieren
Zout
Water
Bereidingswijze
Klop de eieren los. Meng dit met de meel, een snufje zout en 1 dl water. Maak hier al roerend een stevige massa van en voeg water toe in kleine scheutjes. Voeg niet teveel water toe (het beslag dient stevig te zijn).
Breng in een ruime soeppan water met een snufje zout aan de kook. Rasp nu door een galuskaschaaf het deeg in de pan kokend water. Bij gebrek aan een galuskaschaaf kan dit ook middels een rasp met ruime openingen.
Laat de galuska koken en roer regelmatig om zodat er niets op de bodem blijft kleven. Als de stukjes galuska op het water drijven zijn ze klaar om te serveren. Even afgieten en tezamen met crème fraîche bij het hoofdgerecht serveren.
Galuska wordt in Hongarije vaak gegeten bij Paprikás csirke en Pörkölt en leent zich ook uitstekend voor vele andere gerechten.
Jó étvágyat / eet smakelijk!
Bereidingstijd: ± 30 minuten